27 maaliskuun, 2016  |  Published in ARTICLES

Juha Metso: Emotion in Motion 2016


JMetsokansi


Emotion in Motion sums up the works and versatile art of Juha Metso from over three decades. The authors of the articles are Riitta Raatikainen (p. 11-21) and Hannu Vanhanen (p. 22-41) . Hannu Vanhanen’s article is called Kaikki tai ei mitään – All or nothing.  The book was published In connection with Juha Metso’s retrospective exhibition in Salo Art Museum and Lappeenranta Art Museum in 2016–2017. Summary in English.

Kirja tutustuttaa lukijan Juha Metson tuotantoon 30 vuoden ajalta. Toimittaja Riitta Raatikainen  kertoo artikkelissaan Mustavalkoista, heltanpunaista (s. 11-21) ja tietokirjailija Hannu Vanhanen artikkeleissaan Kaikki tai ei mitään (s.22-41), miksi Juha Metso on noussut nykyvalokuvaajien kärkeen.

Juha Metson valokuvia löytyy 2010-luvulla julkaistuista useista suomalaista rock-kulttuuria esittelevistä kirjoista. Missä tiedotusvälineet ovat tarvinneet valokuvaa itäisestä naapuristamme, sinne Juha Metso, kotkalainen vapaa valokuvaaja, on lähetetty. Kansainvälistä uraa kuvajournalismillaan rakentava Juha Metso on kuvannut myös voodoota Beninissä ja sotaa Afganistanissa.

Juha Metso (s. 1965) palkittiin vuonna 2014 Vuoden henkilökuva -palkinnolla näyttelijä Ville Haapasaloa esittävästä lehtikuvasta. 2000-luvun alussa hänelle myönnettiin yhtä merkittävät Vuoden reportaasikuva ja Vuoden lehtikuvaaja -palkinnot.

”Mä olen tunnetilafriikki ja tutkin ihmisen ilmeitä. Ihan pieniä. Koko ajan haen sitä, mitä ihminen välittää, kun me kohdataan. Kuvaaminen on vuorovaikutusta. Ei ole eroa sillä ketä kuvaan. Tavallaan kuvaan itseäni. Tärkeätä on, kuinka löytää luottamuksen.”

ISBN 978-952-5830-20-0

Comments are closed.