Rymä 11 & Parr & Lindqvist

5 helmikuun, 2013  |  Published in forum

 

Suomi-näyttelyt

Tampereen TR1 Taidehallissa on avoinna 10.2.2013 asti kaksi näyttelykokonaisuutta, jotka käsittelevät nyky-Suomea. Alakerrassa yksitoista suomalaista valokuvaajaa esittävät koreilemattomat tulkinnat suomalaisuudesta.  Yläkerrassa Suomea tulkitsevat ironian mestari brittiläinen Martin Parr ja realistinen Lars Lindqvist Ruotsista.

Kuvat: Ossi AholaMiisa Kaartinen, Sakari Piippo

kotoisin_prev1_30_45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MiisaKaartinen_Mauri

 

 

Sakari Piippo - Luokkaretki-007

 

 

 

 

 

 

Ryhmä 11: Suomi-näyttely

Syksyllä 2011 yksitoista nuorta valokuvaajaa perusti kollektiivin nimeltä 11 tarkoituksenaan laajentaa suomalaisen kuvajournalismin horisonttia. Kollektiivin ensimmäinen yhteisteos Suomi on valmis. Joulukuussa julkaistiin myös mainostoimisto TSTO:n kanssa yhteistyössä toteutettu lehti ja kollektiivin nettisivut osoitteessa yksitoista.fi.

Ryhmä haluaa nostaa suomalaisen kuvajournalismin näkyvyyttä kansallisesti ja kansainvälisesti. Maailmaa koluava freelancer-sukupolvi teki matkan Suomeen. Syntyi 11 tarinaa tämän päivän Suomesta. TR1 Taidehallin näyttely on järjestetty yhteistyössä mediamuseo Rupriikin kanssa.

Monet 11:ta jäsenet on palkittu Suomessa ja ulkomailla. 11 on Aleksi Poutanen, Arttu Muukkonen, Evelin Kask, Konsta Leppänen, Maija Tammi, Meeri Koutaniemi, Miisa Kaartinen, Ossi Ahola, Rami Hanafi, Sakari Piippo ja Touko Hujanen.

Martin Parr & Lars Lindqvist: Suomea kuvaamassa

Englantilainen Martin Parr on kuvatoimisto Magnumin yksi kuuluisimmista ja tuotteliaimmista valokuvaajista, jolla on ollut kiinteät siteet Suomeen 1980-luvulta lähtien. TR1 Taidehallissa on esillä uusi kokonaisuus Helsingin Laboratory -gallerian Think of Finland –näyttelystä.

Mukana on myös valokuvaaja Rami Hanafin making of – video Parrin kyseistä kuvausmatkasta Suomeen syksyllä 2011. New York Photo Awards palkitsi Martin Parr -dokumentin multimediasarjan voittajana syksyllä 2012.

Ruotsalainen Lars Lindqvist työskentelee kuvajournalistina Dagens Nyheterissä. Hänen kuviaan on palkittu mm. World Press Photography –kilpailussa. Tampereella on esillä ensi kertaa kokonaisuudessaan hänen puhutteleva kuvareportaasinsa Guns & Finns. Heti Kauhajoen koulusurmien jälkeen 2008 Lindqvist kuvasi useita viikkoja suomalaisia aseenkäyttäjiä ja asemyyjiä. TR1 Taidehallin parvelle on koottu myös Martin Parrin ja Lars Lindqvistin aikakauslehdissä julkaistuja kuvaesseitä.

Näyttelyn ovat toteuttaneet kuraattori Hannu Vanhanen ja mediamuseo Rupriikki.

ks. lisää www.tr1.tampere.fi

Kuvat: Martin Parr & Lars Lindqvist

c_Martin_Parr_SF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lars_Lindqvist_Suomi

 

 

 

 

Comments are closed.